Detta fantastiska tärningsspel är ett av de två som man spelar mest på casinon, både online och på landbaserade. Det andra är förstås Craps som du också kan läsa om på den här sidan. Sic Bo kommer från början i från Kina och har flera år på nacken, det ursprungliga namnet är Tai Sai som betyder två tärningar eller tärningspar. Det var när spelet kom till USA som man döpte det till Sic Bo och man tror att spelet landade där tillsammans med immigranter från Kina under början av 1900-talet.

Så spelar man

Till spelet har man tre vanliga tärningar, dealern skakar tärningarna i en kopp av läder eller under ett lock. Innan han eller hon sedan visar tärningarnas resultat gäller det för spelarna att lägga sin satsning på den kombination som man tror att det kommer bli. Det gör man genom att lägga sin insats på det speciella Sic Bo-bordet där man kan se vilka satsningar som går att göra. Det finns flera olika kombinationer att satsa på. Bland annat kan man satsa på vad som kommer bli den totala summan när man räknar tärningarnas prickar. Man kan satsa på vad summan kommer bli av två av tärningarna med mera. När alla spelare har satsat så kommer dealern att lyfta på koppen och visa resultatet.

Bordet som används i detta spel är ganska speciellt. Det består nämligen av en hel del olika rutor med lysande lampor. I varje ruta finns det en eller flera symboler som visar vilken satsning som rutan representerar. Där lägger man sin satsning och när spelet är klart så kommer dealern att släcka ner alla rutor som inte vunnit. Man kan nästan säga att Sic Bo är lite av ett tärningarnas roulette.

Visst är det ett spel som inte tar lång tid att lära sig men det krävs en hel del tur för att vinna. Tack vare att spelet funnits så länge så finns det flera myter och legender om spelet och alla går ut på att det finns någon slags magi i spelet som det gäller att behärska. I spelet finns det alltså ett stort antal olika satsningar man kan göra och har man tur så kan man faktiskt vinna så mycket som 180 gånger sin insats. Men det är inte lätt och det krävs att du verkligen har satsat mitt i prick, inte bara på rätt kombination utan även på vilka nummer tärningarna visar.