Historia

 
Craps är nog det spel som de flesta idag förknippar med tärningar. Spelet har många år på nacken, men ingen vet säkert vart det kommer ifrån. Flera länder har tagit åt sig äran, som Frankrike, England och USA. Det man vet säkert är att Geoffrey Chaucer, en brittisk poet, i en av sina dikter refererade till ett slott vid namn Hazard. Detta är det första namnet på craps. En del menar att tärningsspelet döptes om till Craps på 1500-talet av fransmännen, eftersom både Frankrike och England påstod sig ha introducerat spelet för USA under 1600-talet.
 
Oavsett vad, amerikanarna fick nys om spelet och gjorde det så småningom till sitt eget. På flodbåtarna på Mississippi var spel och dobbel mycket populärt under 1800-talet och här fick även craps ett naturligt hem. En av spelarna på dessa båtar, John Winn, var mannen bakom designen av crapsbordet, en design som faktiskt används än idag.
 
Under 60- och 40-talet hade craps en stor roll i filmindustrin. De flesta filmer som handlade om casinos, använde just craps som en symbol för detta. Atmosfären runt crapsbordet har nämligen alltid varit extra spännande, med sin fart och sina stora spelpotter.
 
Craps idag
 
Idag hör craps till ett av de mest populära spelen på internet, mycket på grund av att du antingen kan förlora eller dubblera din vinst på bara ett ynka kast. Speciellt hos de yngre generationerna spelas craps flitigt online. Om du är helt ny på craps är det viktigt att du först lär dig hur man spelar, genom att använda dig av de gratisspel som finns tillgängliga online.
 
Regler för craps
 
Craps börjar en spelomgång med att två tärningar kastas. Resten av omgången går ut på att få samma summa som de två första tärningarna landade på. Man satsar på spelaren genom att välja Pass eller Don´t pass, men det finns också satsningar som Come och Don´t come, Buy, Lay, Field och så vidare. Det viktiga är att lära sig vilka satsningar som är mest fördelaktiga i craps. Vissa satsningar ger nämligen i genomsnitt 10 % större chans att vinna än andra satsningar.